Träning och kost en viktig ingrediens i livet

Att träna och äta rätt kost är oerhört viktigt för en bra livskvalitet. Tränar du minst 30 minuter om dagen har du mindre risk för en rad allvarliga sjukdomar som till exempel diabetes, benskörhet, hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer. Det är viktigt att hitta den träningsform som passar dig bäst för att träningen faktiskt ska bli av. Gör det du tycker om, men var inte rädd för att prova något nytt, all träning är bra träning.

Kosten är viktig. Har du hört uttrycket du blir vad du äter? Det ligger väldigt mycket sanning i det. Om du till exempel äter mycket godis och fet mat, är din kropp full av fett och socker. Många kalorier men lågt energivärde och då mår du inte bra i längden.

Den viktiga kosten

Att äta rätt är viktigt för att du ska må bra och orka med både jobb och vardag. Vid varje måltid är det viktigt att du gör hälsosamma val som att till exempel ta en näve nötter istället för den söta chokladen som mellanmål. Ät också mycket frukt och grönsaker. Det finns många olika sätt att äta hälsosamt på, till exempel med rawfood. Det innebär att maten äts naturlig och rå så att alla näringsämnen bevaras, du hittar alternativ på Rawfoodshop.