Snowboard eller slalom?

Vad tycker du om när det kommer till utförsåkning. Gillar du snowboard eller slalom? Det kan vara en svår fråga att svara på om man aldrig provat något av dessa två. Den som åker snowboard svara mest troligt att snowboard är det roligaste. Den som åker slalom håller nog på den utförsåkning som man sysslar med.

Skaffa sig utrustning

Om du inte har åkt något av dessa innan så bör du nog prova på bägge. Det sägs att det går mycket fortare att bli en riktigt bra snowboardåkare än att bli en hyfsad slalomåkare. Oavsett sport så gäller det att skaffa sig bra utrustning för att utföra sin sport. Snowboard innehåller förutom brädan du åker på en del annat som kan vara en fördel att köpa sig. Hjälm är en förutsättning för att man ska ge sig ut i backen. Schyssta skidglasögon och vinterkläder. Som nybörjare så kan det vara schysst med handledsskydd då man ofta tar emot sig med händerna om man trillar omkull.

Att lära sig åka

Som med det mesta så gäller det att öva för att bli bättre på sin sport. Att lära sig åka snowboard är egentligen inte allt för svårt. Det är som att luta sig mot en vägg som inte finns där. Genom att hålla på att åka så lär du dig relativt snabbt tekniken och kan göra framsteg ganska snabbt. Bli inte övermodig och ge dig upp i värsta pisten första gångerna. Många gånger så är det rädslan man ska övervinna och om det bli allt för brant så kan din rädsla ta överhand. Håll till på de lägre regionerna tills du känner att du behärskar brädan.