Längdskidåkning

Att åka skidor vintertid är något som vi alla kan njuta av. Tänk en solig och lagom kall vinterdag då vi kan packa med oss varm choklad och mackor i ryggsäcken och ge oss ut i skidspåret. Detta är något som alla i familjen kan hänga med på och man behöver inte åka slingan på 5 mil utan det kan räcka med att åka kortare för att ta sig ut i naturen.

Kolla upp skidspår

Det kan vara så att det finns skidspår till någon utflyktsstuga som ni kan åka en söndag förmiddag. Om solen är framme så är det garanterat fler som hittat dit. Så packa med en ryggsäck med något varm och gott att äta och skida ut till någon härlig palts i skogen. Kolla med kommunen dåd e brukar vara duktiga på att lägga upp utflyktsmål på sin sajt.

Längdskidor som sport

Kanske det blir ens port för de yngre att satsa på om de tycker om att åka längdskidor. Det finns säker något förening där ni bor som det kan få börja träna hos och få lära sig mer om denna sport. Kanske när man bli äldre så kan skidskytte vara det man visar sig ha talang för. I Sollefteå och Torsby så finns det skidskyttegymnasium för den som visat sig ha talang och vill utveckla sitt skidskytte.