Ladda för längdskidor i vinter

Hösten är här och vintern närmar sig med stormsteg – och vi kunde inte vara lyckligare! Sommaren har sina fördelar, men att få glida runt i snön med den friska luften omkring sig är svårslaget. Att njuta av utomhusaktiviteter är dessutom ett perfekt alternativ för dig som vill undvika vinterdepression.

Men nu kanske du ställer dig frågan vad du behöver införskaffa för att kunna delta i de vintriga aktiviteterna. Vare sig du väljer längdskidor, skridskor eller vandring så behöver du vissa saker, och när det gäller längdskidor har vi särskilda rekommendationer.

Prylar till längdskidåkningen

När du ska åka längdskidor behöver du mer än bara längdskidorna i sig. Du behöver även valla dem med vax, spray eller klister och skaffa tillbehör såsom pannlampa, skidväska och stavar. Sedan behöver du även rätt kläder. Här gäller det att ha rätt pjäxor för dina specifika behov och önskemål, längdbyxor, längdhandskar och längdjackor. Glöm inte heller mössan och ordentliga strumpor!

Utöver dessa saker behöver du säkerligen också annat som du kan komma på medan du åker. Men vintern är lång, så det är ingen brådska. Så tänk igenom vad du vill ha, köp något nytt och börja ladda inför längdskidåkningen redan idag.