Få ordning på din vintertorra hud

Under vintermånaderna är det kallare och luften är torrare. Då är risken stor att huden kan kännas irriterad och torr. Men självklart finns det tips du kan ta till som hjälper dig att motverka torr hud och med rätt hudvårdsprodukter kan din hud få en fantastisk lyster även under de mörkaste vintermånaderna.

Klicka här för att läsa mer om torr hud och vilka produkter som kan passa just dig.

Tips för vintertrött hud

Vatten: Att dricka vatten är ett tips som aldrig blir gammalt. När du dricker vatten får din hud hjälp med återfuktning inifrån. Ett tips är att börja varje dag med att dricka ett glas vatten. Helst ska du dricka 1,5 – 2 liter vatten varje dag. Dricker du inte tillräckligt med vatten finns det en stor risk att din hud kommer kännas torr.

Peeling: Peeling är bra när du vill ta bort döda hudceller. Peeling är även ett bra tips när du tycker att det inte hjälper med återfuktande krämer. Det finns en risk att du applicerar krämerna ovanpå de döda hudcellerna. Då får du inget bra resultat eftersom produkten inte når huden som ska återfuktas.

Ansiktsolja: Oljan kan tillföra lyster och näring till huden och den fungerar även som en skyddande barriär. Den låser in näringsämnen och fukt.