Bra strumpor när du åker skidor

Att åka längdskidor har blivit mer och mer populärt på senare år. Det beror säkert att på skidåkning inte bara är en utomordentligt bra träningsform utan att det också en fantastisk naturupplevelse. För det finns knappast något härligare än att ge sig ut i längdspåret en kall, solig vinterdag.

Packa bara ner lite varm choklad och goda mackor i ryggsäcken och ge dig ut. Skidåkning är dessutom en aktivitet som passar hela familjen eftersom alla kan åka så långt de orkar.

Välj rätt strumpor

Många spenderar både mycket tid och pengar på att välja rätt utrustning. Dyra skidor, pjäxor och diverse kläder som underställ och skidhandskar. Men hur fina pjäxor du än väljer så kan du få problem med dina fötter om du inte väljer rätt strumpor. De flesta av missar nämligen ofta det.

Våra fötter är viktiga och vi måste tar hand om dem på rätt sätt för att slippa skav och andra problem. Välj därför ett par strumpor som är anpassade för just skidåkning. Dessa strumpor är ofta tillverkade i en ull/akryl/polyamidblandning som transporterar bort svett samtidigt som de hjälper till att hålla dina fötter varma. Så passa på att skaffa dig ett par nya strumpor innan skidsäsongen börjar, klicka dig vidare här.